zimski odpiralni čas 2023 2024
E-FULLY
QAYRON gorska XC trail kolesa -25%
Nova e-kolesa Crussis 2023
LEANPAY credit
MTB surly 15% popust
junglenice -25%
Diners Credit Erste Card NA DO 36 OBROKOV
SUMMIT Leasing Slovenija
SURLY
bonitetna ocena AA+
reviews
appointments only
crussis e-bikes
trgovina@lorbi.si
FB
nice prices e-bikes
MyBicycleTakesMePlaces

Reklamacije

Spoštovani kupci,

V nadaljnem zapisu najdete informacije o postopku reševanja reklamacij za e-kolesa Crussis  kupljena v naši trgovini Kolesarski Potepuh (podjetje Lorbi d.o.o.). 


POSTOPEK REŠEVANJA REKLAMACIJ: 

  1. POTREBNA DOKUMENTACIJA in OPRAVLJEN OBVEZEN GARANCIJSKI SERVIS: Za uveljavljanje morebitne garancije, je potrebno priložiti originalen račun, ter potrjen garancijski list v katerem je vpisan opravljen obvezen garancijski pregled in servis v roku 3-h mesecev od nakupa.
  2. PRIJAVAE REKLAMACIJ SPREJEMAMO IZKLJUČNO NA E-POŠTNI NASLOV: Zaradi morebitne izgube bistvenih podatkov o posameznih primerih reklamacijskih zahtevkov med telefonskimi razgovori, sprejemamo prijave izključno na elektronsko pošto in sicer na naslov tehnika@lorbi.si
  3. POSTOPEK PRIJAVE REKLAMACIJE: Prosimo, da v primeru težav z e-kolesom in vašem mnenju, da gre za reklamacijo, pošljete sporočilo na tehnika@lorbi.si z priloženim originalnim računom in potrjenim garancijskim listom v priponki (kot scan ali fotografijo). V nadaljevanju prosimo podrobno opišete morebitne težave z e-kolesom ter navedite še vašo GSM številko.
  4. ODGOVOR NA VAŠO PRIJAVO: Tehnični oddelek bo v najkrajšem možnem času preučil vaš primer in vam odgovoril na elektronsko pošto ali pa vas bo tehnik po potrebi kontaktiral na GSM.
  5. POMOČ PRI ODPRAVLJANJU TEŽAV, POZNAVANJE NAVODIL ZA UPORABO (PRI NEUPRAVIČENIH ZAHTEVKIH): Glede na dolgoletne izkušnje pri prodaji e-koles ugotavljamo, da v mnogih primerih, ko želi lastnik e-kolesa uveljavljati garancijo, le ta ni upravičena in je težava pri nepoznavanju delovanja e-kolesa, oz. zaradi pomanjkljivega poznavanja navodil za uporabo. Da bi čim bolj omejlili takšne primere, svetujemo, da najprej natančno preberete navodila za uporabo, saj boste tam najverjetneje že sami našli rešitev. V kolikor ugotovimo, da reklamacija ni upravičena, vam bodo naši tehniki z nasveti poiskusili pomagati odpraviti “težavo”.
  6. OBVEZEN PREGLED E-KOLESA PRED PODAJO STROKOVNEGA MNENJA GLEDE UPRAVIČENOSTI REKLAMACIJE: Ker so predmet reklamacij tehnični izdelki (e-kolesa), vam v večini primerov brez pregleda e-kolesa ne moremo podati mnenja, ali je reklamacija upravičena ali ne. Za podajanje mnenja, je obvezno e-kolo najprej pripeljati k prodajalcu ali na pooblaščeni servis, kjer bodo opravili pregled in podali strokovno mnenje.
  7. UPRAVIČENI REKLAMACIJSKI ZAHTEVKI: V kolikor tehnična služba potrdi reklamacijski zahtevek, bo le-tega skušala rešiti v najkrajšem možnem času. V primeru, da lahko težavo sami, vas bomo o tem obvestili in težavo tudi v najkrajšem možnem času odpravili. V kolikor težave ne moremo odpraviti sami, bomo e-kolo poslali k proizvajalcu na popravilo in vas o tem tudi obvestili. Ponavadi traja približno 2-3 tedne, da pri proizvajalcu odpravijo težavo in e-kolo pošljejo nazaj k prodajalcu ali pooblaščenemu serviserju. Ko se e-kolo vrne iz popravila, vas bomo o tem obvestili in se dogovorili za prevzem. Ob izročitvi e-kolesa vam bomo izročili tudi originalen reklamacijski zapisnik izstavljen s strani proizvajalca. V primeru menjave kakšnega dela, bomo menjavo vpisali v garancijski list in za omenjen del podaljšali garancijo v skladu z zakonodajo.
  8. NEUPRAVIČENI REKLAMACIJSKI ZAHTEVKI: V kolikor se bo na servisu izdelka ugotovilo, da na izdelek ne velja več garancija zaradi zgoraj omenjenih primerov (je stranka neupravičeno uveljavljala garancijo), se računa, da je stranka dala izdelek na servis, za kar se lahko zaračuna servisno uro po ceni 40€/uro ter strošek poštnine.  Pred ponovnim prevzemom izdelka morajo biti vsi računi do prodajalca poravnani. V kolikor stranka ne prevzame izdelka v roku 7 dni od obvestila o vračilu izdelka iz servisa, je prodajalec upravičen do zaračunavanja ležarine v znesku 5€/dan. Če stranka ne prevzame e-kolesa v roku 6 mesecev od predaje na servis, postane izdelek last prodajalca. V primeru podanega negativnega mnenja glede reklamacijskega zahtevka s strani prodajalca ali pooblaščenega serviserja, lahko na vašo željo e-kolo pošljemo še na dodatni pregled k proizvajalcu. V primeru, da proizvajalec potrdi mnenje prodajalca in pooblaščenega serviserja ter zavrne reklamacijki zahtevek, nastanejo določeni stroški transporta in pregleda v višini cca 150,00 €, stroške krije kupec
  9. POMOČ PRI ODPRAVLJANJU TEŽAV: *DOMET: Najbolj pogosti primeri neupravičenih reklamacij se nanašajo na domet baterije. Domet, ki ga navaja proizvajalec, velja za optimalne pogoje vožnje na stopnji pomoči 1, na ravnem terenu za osebo težko cca 70kg, v normalnih temperaturah pri primerno napolnjenih pnevmatikah in dobri telesni pripravljenosti. Domet znižujejeo dejavniki kot so višja stopnja pomoči motorja, teža uporabnika, fizična pripravljenost, klanci, zunanja temperatura, tlak v pnevmatikah idr. *ODSTRANJEVANJE BATERIJE PRI MODELIH S KAPACITETO 720Wh in 900Wh: Zaradi nadpovprečne kapacitete baterije, so takšne baterije težje in morajo biti dodatno fiksirane v okvirju. Na levi strani okvirja pod baterijo je plastični zatič črne barve (varovalka). Ob odstranjevanju baterije je potrebno najprej ta zatič premakniti navzdol, šele nato pa s ključem odstaniti baterijo. Ob ponovnem vstavljanju baterije, je le-to potrebno najprej vstaviti v okvir, uporabiti manjšo silo da se z klikom baterija zaskoči v okvir, nato pa plastični zatič premakniti v zgornjo pozicijo. *ERROR 21 (napaka 21): V primeru, da vam e-sistem na prikazovalniku prikaže “Error 21”, gre najverjetneje za mehansko napako povzročeno s strani lastnika e-kolesa. V tem primeru se je najverjetneje premaknil magnet na naperi zadnjega kolesa in ni povezave med senzorjem hitrosti in krmilnikom. Poravnajte magnet kot je to prikazano v navodilih za uporabo in ponovno vzpostavite povezavo med senzorjem hitrosti in krmilnikom. *PREKINJANJE MOTORJA MED VOŽNJO ZARADI NEPRIMERNO IZBRANE PRESTAVE: E-sistem kolesa deljuje le, ko kolesar vrti pedala neprekinjeno. V vsakem trenutku je potrebno glede na teren izbrati primerno prestavo in stopnjo pomoči motorja, v kateri lahko kolesar neprekinjeno obrača pedala. Če kolesar izbere “pretežko prestavo” (manjši zobniki) in prenizko stopnjo pomoči motorja (npr. pred začetkom klanca), morda ne bo imel dovolj moči za neprekinjeno obračanje pedal, posledično lahko delovanje motorja prekinja. *VKLOP E-SISTEMA: Ko sistem e-kolesa nekaj časa miruje, se baterija preklopi na funkcijo “sleep” (spanje). Pred vklopom e-sistema na krmilu e-kolesa (upravljalni konzoli), je najprej potrebno na kratko pritisniti gumb na bateriji (da se zasveti LED dioda) in šele nato e-sistem vklopiti na upravljalni konzoli. Ta postopek velja za vsako vklapljanje e-sistema, ko e-kolo nekaj časa ni bilo v uporabi. *MEHANSKO OBRABLJENI DELI: Pod garancijo ne spadajo deli e-kolesa, ki so podvrženi obrabi. Med te dele spadajo zavorne obloge, olje v zavorah, žice, pnevmatike, zračnice, gonilo, gonilni ležaji, veriga, ležaji…