Pogoji poslovanja

1. Glavne zahteve in osnovni pomen besed

Prodajalec je podjetje Lorbi d.o.o., Cesta Zmage 75, 200 Maribor.. Kupec je oseba ali podjetje, ki je z prodajalcem sklenil kupoprodajno pogodbo, ustno ali pisno naročil blago, oziroma ob nakupu prejel od prodajalca račun. Kupec z oddajo naročila, sprejme te prodajalčeve splošne pogoje poslovanja. Kupec in prodajalec sta se dolžna držati splošnih pravil poslovanja. Pogodba o naročilu se hrani na sedežu podjetja in je na voljo samo pooblaščenim uradnim osebam. Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe v roku 14 dni, od dneva nakupa. Kupec lahko v 30-tih dneh od odstopa pogodbe, vrne blago nepoškovodano na sedež podjetja.

2. Naročilo blaga

Izdelke lahko naročite na dva načina in sicer:

-Naročilo preko spletne trgovine www.kolesarski-potepu.si

- Naročilo preko telefona: 040 734 174

Če ste morda zainteresirani za nakup katerega od izdelkov, in bi raje kot preko spletne trgovine naročilo oddali preko telefona, prosim pokličite številko 040 734 174 .

3. Cene in plačilo

Vse cene vsebujejo DDV. Vse cene so izražene v EUR. Plačilo je možno na dva načina:

- Ob prevzemu blaga v gotovini poštnemu uslužbencu.

- Plačilo po predračunu (pošiljka bo odposlana po prejemu nakazila).

-Z gotovino ali plačinlnimi karticami v poslovalnici na Cesti Zmage 75 v Mariboru.

 

4. Cene:

Cene v spletni trgovini veljajo izključno za spletno trgovino in se lahko razlikujejo od cen v naši maloprodajni trgovini. Pridružujemo si spremembo cen, brez predhodne najave. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake.

5. Plačilo:

Potrebno je izbrati način plačila. Na voljo imate več načinov:

 • Plačilo ob prevzemu v trgovini Kolesarski Potepuh
  Za plačilo spletnega naročila ob prevzemu v naših maloprodajnih poslovalnicah sprejemamo izključno gotovino oz. plačilo po predračunu.
  V kolikor stranka ne more plačati z gotovino, sprejemamo tudi kreditne kartice, vendar k znesku prištejemo stroške provizije, oz. odštejemo popust v procentih:
  • BA Maestro: - 2%
  • Eurocard Mastercard: - 4%
  • American Express: - 4%
  • Visa: - 4%
  • Diners Club International: - 2,9%
  • Naša poslovalnica:
   • KOLESARSKI POTEPUH, C. Zmage 75, 2000 Maribor, Tel: 040 734 174040 734 174
  • Primer:
   Redna cena izdelka: 50,00 €
   Spletna cena: 45,00 € (upoštevan 10% spletni popust na določene izdelke)
   Plačilo z BA kartico: upoštevamo samo 8% popust, saj ga zmanjšamo za 2%
   Znesek za plačilo z BA kartico: 46,00 €
 • Gotovinsko plačilo ob dostavi Pošte Slovenije
  Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ki ga dostavi Pošta Slovenije. Plačati morate celoten znesek. Stranka plača zraven zaračunane poštnine na računu podjetja Lorbi d.o.o., Pošti Slovenije tudi provizijo (glej tabelo).

 

           Storitev odkupnina: 0,6066 €

 

           Pri vročitvi paketa z odkupnino se stranki zaračuna vplačilo obrazca UPN in sicer:

vrednost pošiljke

provizija Pošte Slovenije

do 98,00 €

1,05 €

od 98,00 do 501,00 €

1,07% od kupnine

nad 501,00 €

5,36 €

 • Predračun
  Na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času prejmete predračun. Tako se izognete plačilu provizije Pošti Slovenije. O plačilu nas obvezno obvestite preko elektronske pošte (trgovina@lorbi.si)) saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.

4. Pogoji dostave

Blago, ki je na zalogi, bo dostavljeno najkasneje v 5 delovnih dneh od prejema naročila. Pri znesku nakupa pod 300,00 EUR kupec sam krije poštnino. Poštnina se obračunava po aktualnem ceniku Pošta Slovenije d.o.o. Pri znesku nakupa nad 300,00 EUR pa poštnino krije prodajalec.

5. Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan in ga trenutno ni na zalogi, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

6. Garancijski pogoji

Če je pošiljka poškodovana, je kupec ni dolžan prevzeti; če imate v času garancije – pri normalni uporabi in vzdrževanju – povod za reklamacijo, enostavno pošljite izdelek v originalni embalaži in z računom, garancijskim listom in opisom reklamacije nazaj uvozniku; garancijska doba za vse naše izdelke in kolesa je 12 mesecev. Garancijska doba začne veljati z dnem nakupa izdelka.

Če izdelek ne deluje pravilno ali po Vaših pričakovanjih, nas vedno najprej pokličite na telefonsko številko 040 734 174. Tako se izognete nepravilni uporabi in morebitnim poškodbam izdelka. Za vse vrnjene izdelke, kjer se izkaže, da je prišlo do poškodbe zaradi nepravilne oz. neprimerne uporabe, reklamacije ne moremo upoštevati. Kupcu v tem primeru zaračunamo stroške vračila izdelka na njegov naslov. Če kupec takšnega izdelka ne prevzame, ga lahko na našem naslovu prevzame v roku 90 dni. Po preteku tega roka postane izdelek last prodajalca.

V primeru reklamacij, prosim kontaktirajte uvoznika:
Lorbi d.o.o., Cesta Zmage 75, 2000 Maribor tel: 040 734 174, email: info@lorbi.si. V primeru obvestila preko e-pošte, prosimo, da zraven napišete vaše ime, številko računa ter opis okvare.

7. Varovanje podatkov

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Kupec soglaša, da mu lahko občasno pošljemo informativni material. Na vaš elektronski naslov boste prejemali samo obvestila o vašem naročilu in novostih v ponudbi. V primeru, da obvestil ne želite več prejemati, nas o tem obvestite na naš e-poštni naslov info@lorbi.si in v roku 24ur vas bomo izbrisali iz sistema.